Pietní shromáždění za oběti komunistického režimu 26.6.2022

Zveme na pietní shromáždění za oběti komunistického režimu pořádaném Sdružením bývalých politických vězňů (SBPV) let 1948 – 1989 a to dne 26.6.2022 v 10:00h v areálu hřbitova Ďáblice v Praze 8. 

Dovolujeme si Vás pozvat na pietní shromáždění (Pozvánka v příloze), které každý rok pořádá Sdružení bývalých politických vězňů (SBPV) za oběti rudého teroru z let 1948 – 1989 na „Čestném pohřebišti popravených a umučených politických vězňů a příslušníků druhého a třetího odboje“ na Ďáblickém hřbitově. To bylo aktivitou našeho Sdružení prohlášeno v roce 2017 za Národní kulturní památku. Desítiletou tradici pietního shromáždění jsme zachovali v omezené míře i v době minulé pandemie.

Pietní akt se koná 26. června 2022 od 10 hodin na Čestném pohřebišti v areálu hřbitova Ďáblice v Praze 8.

Na Ďáblický hřbitov se dostanete městskou hromadnou dopravou do stanice Ládví (metro, tramvaj) a dále autobusovým připojením na stanici vedle vchodu do hřbitova, viz. přiložené jízdní řády. Pietní shromáždění se koná nalevo od vchodu do hřbitova. Musí se projít okolo vojáků a věnců(černá čára) na místo, kde se shromažďují návštěvníci (červeně).

Spojení stanice metra/tramvaje Ládví autobusem ke vchodu Ďáblického hřbitova: